Het was ergens in 2007 en ik had net mijn praktijk opgestart. Ik was vers afgestudeerd als sportmasseur en toen kreeg ik een zwangere vrouw als cliënt. Niet alleen was ze (hoog) zwanger, ze was ook nog fysiotherapeute. Navraag leerde me dat ik voor kussentjes nodig had om haar buik te ondersteunen (en haar knieën) en dat zij het beste op haar zij kon liggen. De eerste aanzet voor de Massage in Zijlig was gegeven.

In de jaren die erop volgde kreeg ik allerhande cliënten. Een ervan had te kampen met de gevolgen van een ongeluk. Hierdoor had zich extra bindweefsel gevormd rond zijn heupgewricht. Na verloop van tijd bleek er maar één manier om deze cliënt goed te behandelen en dat was op zijn zij.

Het kostte me een fiks aantal behandelingen, maanden zeker (wellicht nog wel langer ook), maar uiteindelijk lukte het me. Door hem te behandelen op zijn zij kreeg ik het vastzittende bindweefsel los. Waar de fysiotherapeuten tegen hem hadden gezegd dat hij ermee moest leren leven, kon hij nu weer pijnloos rondlopen.

Zijn verhaal is niet het enige verhaal van cliënten die te horen hadden gekregen dat ze maar moesten leren leven met hun beperkingen. Recentelijk had ik een vrouw die al jaren niet meer met haar arm onder haar hoofd kon liggen. Ook zij had te horen gekregen dat ze dit niet te veranderen was en dat ze het maar moest accepteren. Met een paar sessies kon ze haar schouder weer vrij bewegen en in haar favoriete positie slapen.

In de afgelopen jaren heb ik me een techniek eigen gemaakt die niet alleen werkt voor mensen met bewegingsbeperkingen, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld lijden aan fikse migraineaanvallen. Voor mij is dit reden geweest om een cursus op te zetten genaamd, Massage in Zijlig en andere mensen deze methodiek te leren. Op deze website zal ik een ieder die dat wil kennis leren maken met deze unieke methode.

Als jij nieuwsgierig bent geworden naar deze methodiek, schrijf je dan in op de nieuwsbrief en ontvang meer informatie over deze effectieve en efficiënte methode. Zoals een van mijn studenten zei: Mijn cliënten willen niet anders meer sinds ik dit ben gaan toepassen!

 

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief Massage Messages en ontvang regelmatig nieuwsbrieven die dieper ingaan op deze methodiek, inclusief de mogelijkheid om met korting naar cursussen te komen en zelf de methodiek te ervaren en leren toepassen.