1 comment

Cursus Massage in Zijlig – deel 1

by

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Ik had een groep enthousiaste cursisten voor de cursus “Massage in Zijlig”. Deze cursus is bedoeld is om masseurs een nieuwe (extra) techniek te leren, bewust te laten zijn van hun houding én te leren voelen. De ruimte is niet groot en ik hou van persoonlijke aandacht, dus de groep bestaat uit 2 tot more »

No comments yet

Het ontstaan van Massage in Zijlig

by

Het was ergens in 2007 en ik had net mijn praktijk opgestart. Ik was vers afgestudeerd als sportmasseur en toen kreeg ik een zwangere vrouw als cliënt. Niet alleen was ze (hoog) zwanger, ze was ook nog fysiotherapeute. Navraag leerde me dat ik voor kussentjes nodig had om haar buik te ondersteunen (en haar knieën) en dat zij het beste more »

No comments yet

Spa en Wellnessbeurs 2014

by

Demo Massage in Zijlig tijdens Spa en Wellnessbeurs en Pearl Event Afgelopen weekend, 25 & 26 oktober 2014 was de Spa en Wellnessbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht. Het was gecombineerd met het Pearl-event, wat zorgde voor een gevarieerd publiek. De bezoekers bestonden uit zowel masseurs als dagjesmensen die afkwamen op verzorging, beauty en mode en dit alles vooral een more »

No comments yet

Terugblik op de Massage Vakdagen 2014

by

Afgelopen weekend vonden de Massage Vakdagen 2014 in Hoevelaken plaats. De beurs bestond uit drie zalen, één speciaal voor de masseurs, één voor de fysiotherapeuten en één op het gebied van complementaire zorg. Massage in Zijlig stond er ook met een stand en op beide dagen werd er een technische workshop gegeven om mensen een indruk te geven wat de more »

No comments yet

Massage in Zijlig – Het boek

by

Op dit moment ben ik hard aan het werk aan het boek “Massage in Zijlig”. Ondanks dat ik al de nodige trainingen en lezingen heb gegeven, was me nog niet helemaal duidelijk waar ik exact de focus op wil leggen. Een aantal elementen die zeker belicht zullen worden zijn: Voelen en zien met je vingertoppen; Herkennen botstructuren; Houding; Voordelen zijlig; more »

No comments yet

Artikel “hoofdpijn vaarwel”

by

Voor de mensen die meer willen weten over hoofdpijn is er deze link naar een artikel dat ik geschreven heb over hoofdpijn, mogelijke oorzaken en wat je kan doen om eraf te komen. Het is te vinden op de website van Femna40 en heet “Hoofdpijn vaarwel!!!” Een eerste  reactie op Facebook: “Mooi artikel. Na jaren zoeken/medicijnen/therapie dit/ therapie dat, heeft more »

3 comments

Complexiteit schouder- en hals gebied nader bekeken

by

Het gebied rond de schouder en de hals is een complex gebied. Het bestaat uit diverse gewrichten (echte en valse), meerdere spierlagen en er lopen diverse zenuwbanen richting de extremiteiten (armen en benen) van het lichaam. In dit artikel gaan we dit gebied nader bekijken om een eerste indruk te krijgen van deze complexiteit. Een overzicht van klachten die in more »